České vysoké školy se díky pandemii rychle digitalizují. V zelenosti svého IT ale mají co dohánět Seriál o udržitelnosti: rozhovor s Františkem Kudou z VŠB-TUO
Expert: Umělá inteligence nám časem pomůže s peer review Rozhovor s Jakubem Sedláčkem z Národního institutu SYRI a Univerzity Karlovy
Umělá inteligence může odborným nakladatelstvím pomoci. Musíme ale tlačit na její otevřenost a kvalitu Asociace evropských univerzitních nakladatelů věnovala estonskou konferenci příležitostem i hrozbám třesku AI
V druhém ročníku Českého VŠEVĚDA se představí 31 vědců a vědkyň, hlasujte na webu Noci vědců Do prosincového finále popularizační soutěže postoupí šestice nejlepších. Hlasujte do 15. října na webu Noci vědců
Anketa: Jak zlepšit výuku? Mít víc času na její přípravu a sdílet zkušenosti s kolegy Co by pedagogům a pedagožkám pomohlo a co jim brání učit lépe
Očima studentů: Chtěli jsme předmětovou anketu nahradit něčím, co opravdu pomůže učení zlepšit Jak dělat zpětnou vazbu užitečně a jak nahradit předmětové ankety
Téma: Jak má vypadat kvalitní výuka. A čím k ní vyučující motivovat Vysoké školy společně řeší, jak zvyšovat pedagogické kompetence i zlepšovat podmínky k výuce
Jak šetřit vodou? Automatické splachování třeba ušetří až třetinu spotřeby Seriál o udržitelnosti: rozhovor s prorektorkou pro udržitelnost (ČZU) Evou Vlkovou
Pítka na chodbách, káva do porcelánu, kompostéry se šváby. Nápady, jak tvořit méně odpadu, už máme Seriál o udržitelnosti: Jak snížit množství odpadů na vysokých školách
Sládků je málo, školy proto otvírají nové programy. A taky vlastní pivovary Pivovarnictví půjde studovat na MENDELU, nový pivovar otevře UP
Jeden semestr v Olomouci, druhý v Bilbau. Absolventi joint degree chápou svět v souvislostech Rozhovor s absolventkou oboru Euroculture Zdenkou Lammelovou
Autoři projektu Aignos: ChatGPT není chytřejší Google Rozhovor se zakladateli projektu Aignos, Martinem Richterem a Ondřejem Hráchem z Univerzity Karlovy
V menze by se měli dobře najíst i vegetariáni a vegani. V Česku se udržitelné stravování teprve učíme Seriál o udržitelnosti: Jak neplýtvat potravinami ani energiemi při vaření