Zelená střecha a topení biomasou? Skvělé, ale opravdu udržitelná výstavba potřebuje víc Seriál o udržitelnosti: O univerzitní výstavbě s Kateřinou Klepačovou (ČVUT)
Unikátní CEETe razí cestu k udržitelné energetice Vědecký polygon vznikl v areálu VŠB – TUO. Ukáže funkční řetězec, jak využívat alternativní paliva a obnovitelné zdroje pro získání energie.
České vysoké školy se díky pandemii rychle digitalizují. V zelenosti svého IT ale mají co dohánět Seriál o udržitelnosti: rozhovor s Františkem Kudou z VŠB-TUO
Využití dešťové vody jako dalšího prostředku k udržitelnému kampusu Odborníci z Katedry environmentálního inženýrství Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO zpracovali podrobnou Studii nakládání s dešťovými vodami v areálu.
Výměna učebnic, vege dny v menzách, studentské swapy. Univerzity se zapojí do týdne udržitelnosti Osmý ročník Evropského týdne udržitelného rozvoje se koná od 20. září
Jak šetřit vodou? Automatické splachování třeba ušetří až třetinu spotřeby Seriál o udržitelnosti: rozhovor s prorektorkou pro udržitelnost (ČZU) Evou Vlkovou
Pítka na chodbách, káva do porcelánu, kompostéry se šváby. Nápady, jak tvořit méně odpadu, už máme Seriál o udržitelnosti: Jak snížit množství odpadů na vysokých školách
Města o adaptacích na změnu klimatu mluví. Ale tím to hasne a nic se neděje, není to sexy téma do voleb Rozhovor s environmentalistkou Terezou Rumanovou z Ostravské univerzity
Potřebujeme zhasnout! Prospěje to ekosystémům i lidskému zdraví Rozhovor o světelném znečištění s docentkou katedry fyziologie UK Zdeňkou Bendovou
Nový studijní program TUL vychová experty na ochranu životního prostředí Přihlášky do nového bakalářského programu přijímá Technická univerzita v Liberci do konce srpna
Univerzita Palackého už ví, jak udržitelně se v loňském roce chovala Univerzita Palackého v Olomouci (UP) má první ucelený dokument, který shrnuje její aktivity na poli udržitelnosti
V menze by se měli dobře najíst i vegetariáni a vegani. V Česku se udržitelné stravování teprve učíme Seriál o udržitelnosti: Jak neplýtvat potravinami ani energiemi při vaření